Stichting meidenvoetbal Next Level naar Next level 

Maar met alleen een naamsverandering kom je er helaas niet. Een herpositionering heeft wel wat meer voeten in de aarde. En in dit geval voeten met voetbalschoenen aan. 

Wij, Kay en Yara van Creatief Concept Atelier Griekse Y, mochten ze helpen bij deze herpositionering en naamswijziging. 

We kwamen met Charlotte van Doorn in contact via een brainstormsessie op de locatie van onze gedeelde relatie, Kolenboertje. Charlotte gaf aan een groep ondernemers een presentatie over Talententeam Reggestreek/Stichting meidenvoetbal Next Level en hun ambities. 

Bij zo’n mooi initiatief met prikkelende ambities, zijn wij verkocht. Ons hart gaat sneller kloppen, onze stem spreekt een toontje hoger en onze ogen worden een fractie groter: enthousiasme dat aanstekelijk werkt want al gauw hadden we een vervolgafspraak met Charlotte gepland. 

In het oriëntatiegesprek hebben we samen gekeken naar de rol van Griekse Y t.o.v. de ambities van Next Level en al gauw werd duidelijk dat een herpositionering de volgende stap ging worden. Want om bepaalde ambities te halen is het belangrijk dat de basis als een huis staat. 

Wij, Griekse Y, beginnen dan altijd eerst met een creatieve sessie. In deze sessie gaan we met de stakeholders om tafel en onderzoeken we wat de unieke kracht van de organisatie is. We vragen ze het hemd van het lijf om zo de informatie op te halen die wij nodig hebben voor ons creatieve proces: het formuleren van de unieke merkidentiteit en positionering. 

Dit werken wij uit in een document dat wij ook wel het Meestermerk noemen. Het is het document waar je altijd op terug kan vallen als je de richting, identiteit, stem of uitstraling van je merk zoekt. En wat Next Level vooral veel inspiratie geeft in de stappen richting hun doel. 

Het Meestermerk presenteren we aan de stakeholders. Een van de allerleukste dingen om te doen vinden wij, want wanneer je raak schiet wordt de ruimte gevuld met energie en euforie. Of zoals Charlotte het zelf nog mooier verwoorde “Zo mooi hoe jullie precies wisten te duiden waar TTR / Meidenvoetbal Next Level voor staat. Kippenvel en een feest der herkenbaarheid! Zo voelt het… Chapeau!